« هوالاوّل »

این روزها همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد بروز شکاف جدی در بخشی از جریان اصولگرایی هستیم. شکافی که دو جبهه «متحد اصولگرایی» و «پایداری انقلاب اسلامی» را در مقابل هم شکل داده است. و علیرغم سفارش جامعه مدرسین حوزه علمیه و روحانیت مبارز  این شکاف ترمیم نیافت. اختلاف این دو جریان به نظر در سه موضوع نمود بیشتری دارد:

جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری

1- موضع این دو جبهه در قبال ساکتین فتنه
جبهه پایداری معتقد است افرادی نظیر دکتر قالیباف و دکتر لاریجانی به عنوان ساکتین فتنه مصادق خواص بی بصیرت هستند اما جبهه متحد معتقد است که برخی از این افراد بالاخره اعلام موضع کرده اند و جزء‌ اصولگرایی اند و نباید آنها را از دایره اصولگرایی خارج کرد.

2- موضع این دو جبهه در مورد رئیس جمهور
هر دو جبهه منتقد رئیس جمهوری اند. اما جبهه متحد(عموما نه بالاتفاق) معتقد است که انحراف احمدی نِژاد بسیار زیاد است. ولی جبهه پایداری ضمن نقد احمدی نژاد خصوصا بر سر وقایع موسوم به جریان انحرافی، هنوز دکتر احمدی نِژاد را اصولگرا می داند.

3- موضع دو جبهه نسبت به هاشمی رفسنجانی
افراد جبهه متحد موضع ملایم تری نسبت به هاشمی رفسنجانی دارند. این ها اگر چه معتقدند تفکر هاشمی سرمایه سالارانه و اشرافی گرایانه است، اما هیچگاه او را فردی منحرف نمی دانند و بالعکس،‌ جبهه پایداری هاشمی را منشا انحراف در نظام می دانند.
لکن لازم به ذکر است برخی افراد نظیر حسین شریعتمداری، دکتر غلامعلی حداد عادل و حتی دکتر علیرضا زاکانی ضمن موافقت با دیدگاه های جبهه پایداری علت التزام به لیست جبهه متحد اصولگرایی را، ترس چند لیستی شدن اصولگرایی و متعاقبا تقسیم شدن سبد آراء‌ در این لیست ها و نهایتا شکست جریان اصولگرایی در برابر اصلاح طلبان و احیانا جریان انحرافی اعلام می نمایند. و شاید تاکید آیت الله مهدوی کنی بر لزوم اتحاد در جبهه متحد اصولگرایی از دلایل این پیوستن برخی نامزدها به جبهه متحد باشد.

موضع دو جبهه در قم
هر دو جبهه به دلیل احترامی که به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قائل اند،‌ کمتر به فکر ارائه لیست در قم هستند. لکن با توجه به جلسات رسمی و اظهارات احیانا رسمی هر دو جبهه نسبت به کاندیداهای قم نظر دارند.

جامعه مدرسین با تفاوتی نسبت به دوره گذشته، مجددا آقای لاریجانی و حجه الاسلام آشتیانی را معرفی نمود اما به دلیل اختلاف نظر بین حجج اسلام ذوالنور و بنایی قمی از معرفی نفر سوم صرف نظر کرد.
جبهه پایداری نیز بیشتر روی آقای ذوالنور، آشتیانی و امیرآبادی فراهانی تاکید دارد و نسبت به آقای لاریجانی موضع سلبی اتخاذ نموده است. جبهه پایداری مصرانه مخالف حضور دکتر لاریجانی در لیست انتخاباتی استان قم است و از وی به عنوان (خواص بی بصیرت) نام می برند. و معتقدند که (ساکتین فتنه) باید هزینه عملکرد خود در فتنه را،‌ در این انتخابات بپردازند. ستادهای انتخاباتی حجه الاسلام ذوالنور با انتشار برگه های (افشاگرانه!) در عملکرد لاریجانی سعی در (آگاهی!) بیشتر مردم دارد.

مجتبی ذوالنور و علی اردشیر لاریجانی دو نقطهء‌ تقابل جبهه متحد اصولگرایی و جبهه پایداری در این استان هستند. و حجه الاسلام آشتیانی نقطه مشترک هر دو جبهه.

امیدواریم در بازار داغ تبلیغات انتخابات مجلس نهم، رقابت سالمتری را از نامزدها و جبهه ها شاهد باشیم.


نوشته شده در دوشنبه 90/12/8ساعت 5:58 عصر توسط محمدمهدی . ر نظرات ( )